top of page

Selvbedrag og alkoholisme - hvordan de samarbeider

Selvbedrag og alkoholisme samarbeider for å holde en avhengighet i gang. Dette er en form for langsiktig selvmedisinering som kan bli til psykisk tortur for de som lider av det.


For noen år siden sa en psykolog at hun ikke var i stand til å forstå alkoholikere. Hun forsto ikke at selvbedrag og alkoholisme gikk hånd i hånd og lurte på hvorfor mennesker hadde forakt for livet og skadet seg selv med giftige stoffer. Dessverre florerer denne typen “profesjonelle”. De har et partisk og moralistisk perspektiv der de ikke er i stand til å tilby attraktive og dynamiske alternativer. En som bare utdyper følelsen av uførhet og foreviger lammende skyld.


Du må forstå at selvbedrag er en av faktorene som griper inn i kontinuiteten til alkoholisme og manifestasjonen av tilbakefall. Selvbedrag er imidlertid ikke det som forårsaker avhengighet. Det er faktisk den avgjørende faktoren som opprettholder det i mange tilfeller. Ved å forstå dette vil du kunne avdekke sammenhengen mellom selvbedrag og alkoholisme for å ha et mer rehabiliterende perspektiv på avhengighet.


I følge eksperter er alkoholisme en biopsykososial lidelse. Det er dessuten umulig å ignorere miljøfaktorer gitt dens etiologi og evolusjon. Som vi nevnte ovenfor, så er det avgjørende å forstå selvbedrag og opprettholdelsen av problemet (Zucker og Williams, 1994).

Alkoholisme som en måte å unngå en aversiv virkelighet

Alkoholikere kan virke helt irrasjonelle og uforståelige for andre. Med sorg med et skjær av irritasjon, lurer folk som ikke er avhengige på hvordan en person kan ta så feil og ikke se smerten de påfører seg selv og andre. Hvordan kan selvbedrag med alkoholisme være så ødeleggende?


Gregory Bateson var den første som prøvde å forstå alkoholisme gjennom en kompleks epistemologi. Hans essay “The Cybernetics of “Self:” A Theory of Alcoholism” anser alkoholisk atferd som en korrigerende opplevelse.

Hvis alkoholikerens edru liv presser dem til å drikke på noen måte, kan de ikke forvente at prosedyrer for nøkternhet kan redusere eller “kontrollere” alkoholismen deres.


Det samme miljøet som presser deg til avhengighet trekker deg ikke ut av det

Virkeligheter, diskusjoner og minner som bare ber om å bli bedøvet er det som presser folk til å drikke. Det er feil i normaliteten og det kan til og med være en patologi for mange mennesker som er for følsomme og ender opp som alkoholikere. De finner ikke den typen opptur i sine egne liv, i jobben eller familielivet sitt.

Fylla bringer bare en (subjektiv) korrigering av dette eksistensielle paradigmet. Med andre ord er fylla “god” sammenlignet med nøkternhet for disse menneskene.


For Luigi Cancrini (1993) kan alkoholisme, akkurat som narkotikaavhengighet, betraktes som et selvterapeutisk forsøk på å møte relasjonelle og familiedynamikker som er kilder til lidelse.


Hvordan gjør selvbedrag at du fortsetter å drikke når alkoholen begynner å påvirke deg?

De mest moderne behandlingene av selvbedrag har legitimt fokusert på Butlers krav om hensikt. Når du er motivert til å tro på noe, pleier du å fungere med en viss partisk bekreftelse. Du leter etter bevis for å støtte det du tror på og har en tendens til å ikke tenke så mye på det som utfordrer det.


Folk aksepterer lettere det som er foran øynene deres som bevis, spesielt når det støtter det som de tror på. Derfor innebærer selvbedrag hos alkoholikere en motiverende tro selv om den er falsk.

Mange alkoholikere tror ikke at de har et problem. De går bare inn for et inngrep når de blir presset av miljøet. I dette tilfellet søker folk terapi som er oppfordret av andre og ikke av seg selv. Det kan være fordi de ikke har smerter, fordi de ikke ønsker å se dem lide og fordi de ikke tåler presset de blir utsatt for hver dag. I disse tilfellene er det sannsynlig at personen følger slike inngripener bare for syns skyld.


Videre kan de basere ideen om at det ikke er et problem ved å påpeke andre i kretsen deres som drikker mer enn dem og ennå ikke har fått noen skader. Det kan også være en unnskyldning å påpeke det faktum at de har sluttet brått før.


Selvbedrag med alkoholisme er en måte å fortsette å tro på deg selv

Så lenge en persons motivasjon forblir inaktiv, vil det være veldig vanskelig å overbevise dem om falskheten i en tro. På samme måte, hvis en person kan begynne å forstå hva som motiverer dem til å opprettholde visse oppfatninger og synspunkter, så vil de tilegne seg noe avgjørende kunnskap.


Dermed er avhengighet en vane og en person gjør det automatisk uten bevisst hensikt. Når du bremser ned de vanlige handlingene ved å spørre hvorfor du gjør noe, vil du kunne komme deg ut av autopilotmodus.


Vi kan konkludere med at det å være klar over selvbedrag vil gi et felles grunnlag for mennesker som bryr seg om å forstå hvordan andre kan bli et bytte for sine egne avhengigheter. Rundt disse menneskene må fagfolk innen psykologi prioriteres høyest.


Lånt artikkel fra Utforsk Sinnet.

Comments


Utvalgt innlegg
Kom tilbake om en liten stund
Når innlegg er publisert, vil du se dem her.
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Ingen tagger enda.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page