top of page

«Drikker du ofte alene?», sa legen da Fanny kom inn med 3,2 i promille

Artist Fanny Bratland Andersen:

– Jeg var ufattelig skamfull over å legge meg inn på avrusning.


MÅTTE PÅ AVRUSNING: Fanny husker en ungdomstid der alkohol og rus ble et fristed. – Jeg ble den morsomme jenta som fikk andre til å le, men som aldri sluttet å drikke.Egentlig hadde Fanny Bratland Andersen om ikke alt, så hvert fall en hel del: platekontrakt, gode venner og familie som var glade i henne.

Men hun hadde også noe annet: en angst som hadde meldt seg opptil flere ganger om dagen siden hun var 16 – og alltid når det passet som dårligst. Det var derfor hun aldri stanset ved to-tre glass vin, slik som venninnene, men fortsatte å drikke til hun ikke husket noe. Det var derfor hun endte opp med å ta valg som satte henne i risikable situasjoner.

Og det var derfor hun kunne sitte mutters alene hjemme og drikke seg dritings, på en helt vanlig ukedag.


«Drikker du ofte alene», spurte legen den dagen hun kom inn på legevakten med 3,2 i promille etter et halvhjertet selvmordsforsøk. «Jo», sa Fanny. Det hendte vel.

Legen henviste henne til ruspoliklinikk og Fanny gikk til samtaler i ett år, frem til hun en dag kom til psykologen og sa med stolthet: «Jeg skal slutte å drikke». Men istedenfor applaus, fikk hun henvisning til en avrusningsklinikk.

– Jeg ble helt sjokkert. Jeg trodde jo hun skulle synes jeg var kjempeflink som skulle slutte å drikke, og istedenfor skrev hun en henvisning til avrusning. Da først forsto jeg hvor langt nede jeg var, sier Fanny Bratland Andersen (27).


– Jeg hadde mistet meg selv. Jeg var sliten, fyllesyk og alt var bare kaos. Jeg var egosentrisk og selvdestruktiv og ikke snill mot dem rundt meg. Jeg brukte alkohol som selvmedisinering og en øl eksisterte ikke for meg. Jeg skjønte at den ene tingen jeg kunne endre var hvor mye jeg drakk.


Artikkelen er lånt av KK publisert 14 mars 2022. Du kan lese hele saken her:


Comments


Utvalgt innlegg
Kom tilbake om en liten stund
Når innlegg er publisert, vil du se dem her.
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Ingen tagger enda.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page